Norge!

Norge 2015!

Planeringen startade någon gång i våras då jag var på besök hos Fiske & Outdoor i Jönköping.

Jag står och kollar saknade flugbindnings produkter då Eric frågar om inte jag kan tänka mig att hjälpa han att traila hem hans båt från Röst i höst.

Svaret blev genast ja! Klart jag hakar på.

Kommande veckor o månader blev att boka flyg, binda flugor, planera alla tänkbara linor, rullar och spö från fiske på ytan till fiske 30 meter ner i vattenmassan.

Allt planerat o klart och vi kliver på flyget 20/8 Jönköping-Stockholm, Stockholm-Gardemoen, Gardemoen–Bodö och slutligen Bodö-Röst.

 Norge!

Eric tar emot oss på flygplatsen, 3 min i bil och vi anländer kampen slänger i oss lite käk samtidigt som Alexander berättat att han redan planerat kvällens fiske.

Rigga spö och montera linkorg och väl ute på plats så ser vi första måsdyken men fisket total dör där efter och vi får leta fisk i flera dagar med endast sporadiska nappvilliga fiskar men utan större framgång på fisk över 6 kilo.

 Norge!

En av kvällarna möts vi av 20talet späckhuggare som jagar och rullgardinen dras ändå längre ner men upplevelsen av dessa stora djur är fantastisk och ett minne för livet, denna kväll tappar jag även en grisfisk efter 25 minuters fight och envisheten för att ta en drömfisk är nu total men utan framgång. Norge!

Det är nu torsdag morgon och telefonen visar ett missat samtal kvällen tidigare från Felix Lundin, snabbt upp och ta reda på vad han ville då vi viste att de försökte hitta Sejen kvällen före och mycket riktigt så var fisken tillbaka.

Planeringen startar och vi kommer fram till att vi kör ett pass från 8 till ca 14 och där efter åker in för lunch och omladdning för kvälls fiske.

Vi kommer ut till en av grundtopparna vi planerat att starta fisket från och vi tar många fiskar mellan 4-6 kilo i detta fantastiska fiske bestämmer vi oss för att ligga kvar på sjön hela dagen då YR.no varnar för storm kommande dag så detta blir vår sista fiskedag.

Vi lägger om driften och fisket är grymt bra och fisken verkar aldrig ta slut, fisk nummer 7 för dagen tycker jag känns rejält stor och efter ca15 minuter kan jag greppa gälen och lyfta in en helt ok fisk och vågen pendlar mellan 11,6-13,6 kilo.

Vi bestämmer oss för att spara denna fisken för vägning i land och för att behålla den som mat.

Fisket är fantastiskt denna dag och vi tappar räkningen på all fisk vi återutsätter men hoppas fortfarande på en rekordfisk, men 23:10 när ösregnet startar och stormen är på intågande så ger vi upp för denna gång och startar resan mot land.

Vi angör bryggan och plockar ur alla prylar och tar med fisken för invägning på godkända vågen.

Vågen stannar på 12,74 och vi tittar på varandra och säger samtidig” ofan var den så stor” 381gram från världsrekordet som vi satsade på i linklass 10 kg.

Så nära men ändå så långt ifrån icon smile Norge! .

 Norge!

Nu har det gått en vecka sen sista fiskepasset på Röst och man har hunnit smälta alla intryck och kan se tillbaka på en fantastisk upplevelse med förundran över varför fler flugfiskare inte väljer sejfisket.

Det är grymm fart på dessa fiskar som jag klassar som vilka tropiska saltvattensfiskar som helst.

Hösten närmar sig nu och snart börjar gäddfisket och planeringen för nästa års fiske.

Tankarna går mot minst ett saltvattensfiske och jag tror att minst en resa bär norr ut!

Skitfiske på er!

Stort tack! till Fiske & Outdoor i Jönköping som gjorde ett grymt jobb åt oss på camp Röst

 Norge!

 

/Niklas Holmér

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.