Laken levererar!

20131012 002524 Laken levererar!

Hösten är här, äntligen på riktigt. Tempen börjar krypa nedåt nollan och naturen sätter till sin allra mest spektakulära sida. Hösten är i mitt tycke ett av årets mest underbara fisketider. Bågen är tvärkinkig och rolig, harren vakar för glatta livet, laxen är tvärarg och öringen, öringen ska man låta bli! Den ska leka. Samma med laxen iofs. Med vissa undantag.
Men gäddans tid, den är fan nu! Korta intensiva dagar med behaglig temp under dagarna men de kalla nätterna håller vattentemperaturen nere.
Vattnet i älva är lägre än någonsin, typ. Det är helt otroligt lågt. Rena månlandskapet… Gäddorna flyttar sig över stora områden här och jag är lite lätt skeptisk när jag far ut i dag. Men jag har hört rykten om att det har börjat fångas lake lite här och var. Dagen innan slängs en snabb halvmetersimitation ihop. Stor fluga, stor fisk brukar stämma bra här. Det är aldrig mycket fisk. Inte i dag heller. Ett påslag med två tunga knyckar och sen inget är första kontakten. Tomt. Det är inte många kontakter på en dag. Jag är skitförbannad! Ner till kurvan och kör lite. Stock! Riggbyte. Passar på att slänga på en xxl-cone. Det tar för lång tid att komma ner med sjunk 5:an. Två kast sen ger jag upp och flyttar. För grunt för laken. Uppe i hålan tycker jag att jag ser något fara i ytan en längre sträcka. Det är mängder med puttipyttlöja, men gäddan verkar inte bry sig. Jag hivar ut laken vilket inte är så svårt som alla tror. Låter den sjunka under löjorna, nian under armen och full gas. I första stoppet smäller det. Fighten är nästan i laxklass. Flera långa rusningar och t.om. ett litet hopp innan håvning. Laken sitter nästan nere i magmunnen. Lite småknölig operation följer med en del blodsutgjutelse ifrån min sida. En snabb mätning mot Big Daddy 9:ans mätskala visar typ 102. De 2 cm är uppskattade. Borde kanske vägt den, men… Det är ju inte en 10:a. Blev lite stressad över operationen. Efteråt, när nyfiken Bauer ringer och terroriserar mig inser jag att vågen kanske borde fått jobba. Han fick ju en på 88 och 7,2. Denna var inte alls lika tjock dock. den kan nog ha varit tyngre än de 8 pannor jag törs stå för men det är ren spekulation. Håvbilden är skit, så är det. Den säger inget ser jag nu. Men jag återkommer med en 10:a med bra bild om det bara kunde ta och regna lite!

Hur som, fiskar ni strömmande vatten. Lake rocks!

20131012 010552 Laken levererar!

20131012 010610 Laken levererar!

20131012 010632 Laken levererar!

Kommentarer inaktiverade.