Fishcat 4

Grattis! Du har vunnit en Fishcat 4!

Jo så lät det för dryga ett år sedan, då jag mer eller mindre tolkade efter tre stora och starka Mälargäddor, sittandes i flytring och på så vis vann tävlingen Lord of the rings.

Jag har inte suttit i flytring sedan dess och tänkte att nu var det hög tid att sjösätta min vinst, det är ju bara en och en halv vecka kvar till årets Lord of the ring. 

Igår kväll gjorde jag några tappra försök att få i flytkropparna i sitsen. Det gick sådär, eller inte alls om jag ska erkänna.

 IMG 8893 Fishcat 4 

Jag trälade på i en timme och funderade skarpt på att ta fram sågen och kapa av frigoliten men insåg, medan det fortfarande bara var en tanke, att det vore smartare att fråga en vän hur jag skulle göra.

Fick tipset om flytande tvål och skohorn. Men jaaa.. Det borde såklart funka. Men jag hade en annan produkt hemma som visade sig göra jobbet bättre, silikonbaserad olja! Typ sådan man smörjer in listerna runt bildörrarna på vintern så att de inte ska frysa ihop. Vilken grej! 

 IMG 8894 Fishcat 4 

Sååå smidigt det gick att få dem på plats!

Så detta var ett tips jag delar med mig av till alla er andra där ute som skaffat flytringarna från Outcast som har denna typen av sits. Tänk dock på att det är bättre med ett silikonbaserad preparat än tvål eller diskmedel, då de två sistnämnda har en uttorkande effekt på plast och gummiprodukter. Det sista man vill råka ut för är en sprucken flytring där ute i vattnet.

Flytväst på och Skitfiske!

/ Sussi 

Kommentarer inaktiverade.